FBE 2024 za nami  

Data publikacji:
17 Styczeń 2024
Odsłuchaj tekst

Dwie sceny, 150 wystawców i 2000 uczestników - 10 stycznia w warszawskim Expo XXI odbyła się ósma edycja Forum Branży Eventowej. To bez wątpienia największe spotkanie ludzi związanych z realizacją wydarzeń.

 

Eventy są kluczowe dla działań wizerunkowych i sprzedażowych przedsiębiorstw i miejscowości. Nie do przecenienia jest także ich rola w integrowaniu i motywowaniu zespołów. Dlatego Forum Branży Eventowej to punkt obowiązkowy dla przedstawicieli branży spotkań. Jego uczestnikami są agencje eventowe, agencje marketingowe, agencje PR, klienci końcowi, agencje incentive travel oraz wedding plannerzy. A także miejskie i regionalne Convention Bureau. Forum towarzyszy strefa ekspozycyjna w której prezentują się wyselekcjonowani dostawcy branży MICE. Silesia Convention Bureau było, podobnie jak przed rokiem, jednym z wystawców.

Misją FBE jest pokazanie eventu jako spójnego elementu komunikacji z klientami, pracownikami i innymi uczestnikami otoczenia przedsiębiorstwa. Forum Branży Eventowej nie jest wydarzeniem sygnowanym przez jednego organizatora. To efekt wysiłku wielu mediów branżowych i stowarzyszeń, a także partnerów i wystawców – mówi Agnieszka Huszczyńska, organizatorka FBE. Podczas spotkania omawiano specjalistyczne tematy z zakresu prawa, IT, czy najmodniejsze obecnie zagadnienia związane z ESG i sztuczną inteligencją. Organizatorzy nie zapomnieli o samorządach. Już po raz trzeci na małej scenie można było wysłuchać wystąpień poświęconych wykorzystaniu wydarzeń w strategii miast.

Wśród wystawców znalazło się także kilkoro konsorcjantów SCB – Hotel Crystal Mountain z Wisły, PreZero Arena Gliwice oraz Catering24, który specjalnie na to wydarzenie zaaranżował strefę VIP. Wybranym gościom zaprezentowano możliwości firmy w zakresie usług kateringowych typu premium. Podczas kilkudaniowej prezentacji można było skosztować m.in. pate z kury z galaretką wiśniową, czy ślimaków z siewierskiej hodowli z pesto z polskich ziół. Największe wrażenie zrobił na gościach krepel, czyli po śląsku pączek z kremem różanym z lodami z rokitnika. – Naszą misją jest zapewnić katering, który zachwyci nie tylko smakiem, ale i wyszukaną formą – mówią przedstawiciele Catering 24.

Twoja ocena:
Ocena: 0.0 (Oddano 0 głosy)
Wyświetlenia:  8